Workshop: Lasaanduidingen volgens NEN EN ISO 2553:2019

Het aangeven van lasaanduidingen op de tekening is belangrijk om het product op de juiste manier te lassen. Voor zowel de engineer en werkvoorbereider als de lasser is de kennis over de lasaanduidingen van grote invloed op het eindresultaat.

Lassen is een dure bewerking en bepaalt voor een groot deel de kostprijs. Door lasaanduidingen juist toe te passen kunnen extra kosten door fouten en onduidelijkheden voorkomen worden.

Omdat steeds meer bedrijven internationaal werken is het belangrijk om een eenduidige manier te gebruiken voor het aanduiden van lassen op tekeningen.

Voor het weergeven van lasaanduidingen zijn er richtlijnen/normen opgesteld. Richtlijnen voor de symbolische weergave van las- en soldeerverbindingen op tekeningen zijn vastgelegd in de NEN-EN-ISO 2553. Deze norm kent 2 systemen van aanduidingen; systeem A, gebaseerd op ISO2553:1992 en systeem B, gebaseerd op de standaarden die worden toegepast in de landen rondom de stille oceaan, met name AWS.

In deze workshop worden de las aanduidingen volgens systeem A en de toepassing hiervan in een interactieve sessie uitgelegd en besproken.

Mocht je dit interessant vinden voor jou of één van je collega’s kom dan naar deze workshop woensdag 15 november a.s. van 8.30 – 12.00 uur. Meld je hier aan.

Kosten voor deze workshop bedragen €175,- excl. BTW p.p. (lidbedrijven ontvangen 10% korting)
De deelnemer ontvangt na afloop van deze workshop een bewijs van deelname.

Check voor de vergoedingsmogelijkheden het opleidings- en ontwikkelingsfonds van uw brancheorganisatie.  Let op: OOM vergoeding moet voor start van de cursus worden aangevraagd.

Wilt u hierover meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen