Niveau 1 Entree – Assistent installatie- en constructietechniek

Algemeen:
Als Assistent installatie- en constructietechniek assisteer je de metaalbewerker bij het maken van verschillende onderdelen en constructies voor bijvoorbeeld bruggen, gebouwen en zware transportmiddelen. Je werkt vaak in een uitvoerende rol voor een leidinggevende. 

De opleiding:
De gehele niveau 1 opleiding is opgedeeld in vier periodes. In de eerste periode volg je vier dagen per week praktijklessen bij AT Techniekopleidingen. In periode 2 t/m 4 volg je twee lintstages. 
Het hele jaar door verzorgt het Graafschap College gedurende één dag in de week de theorie van jouw opleiding op locatie van AT Techniekopleidingen.

Tijdens deze eenjarige niveau 1 opleiding leer je met verschillende materialen zoals staal, aluminium en rvs, onderdelen te maken.  Deze materialen leer je bewerken met verschillende technieken. Als alle losse onderdelen klaar zijn, moeten deze soms ook worden samengesteld tot een constructie. 

De kracht van deze opleiding is dat wat je in de praktijk moet doen goed te doen is. Zodoende is er veel tijd en gelegenheid voor begeleiding. Iedere student vraagt om een eigen unieke aanpak.

Stage:
In het algemeen begint je opleiding zonder werkgever (BOL).  Je gaat dan op lintstages van 15 weken voor twee dagen per week. Begin je de opleiding al met een vaste werkgever (BBL), dan ga je iedere stageperiode naar het bedrijf van je werkgever. Gedurende de opleiding kun je overstappen van BOL naar BBL. Voor de rest veranderd de opleiding niet.

Toekomstmogelijkheden:
Na het behalen van je diploma Assistent installatie- & constructietechniek kun je doorstromen naar een twee jarige niveau 2 opleiding of je kunt gaan werken.

Contact opnemen