Niveau 2 Monteur Mechatronica

Algemeen:
Mechatronica is een uitdagende combinatie van de vakken werktuigbouwkunde, elektrotechniek, besturingstechniek, meet- en regeltechniek en ICT.
Globaal bestaat het vak mechatronica uit de onderdelen:
– Machinebouw 
– Onderhoud van installaties
– Reparatie van installaties

Dit betekent dat je breed wordt opgeleid in alle delen van bovenstaande disciplines. Hierbij wordt van je verwacht dat je buiten een technische en brede interesse ook doorzettingsvermogen en een probleemoplossend vermogen hebt en daarnaast creatief bent.

De opleiding:
De kracht van de opleiding is dat de theoretische kennis, gelijk in een praktijksituatie wordt geoefend. Dit resulteert dat je al snel aan projecten werkt waarbij er gebouw, geïnstalleerd, aangesloten en getest wordt. 

Het hele jaar door verzorgt het Graafschap College gedurende één dag in de week de theorie van jouw opleiding op locatie van AT Techniekopleidingen. De overige dagen heb je praktijklessen in bijvoorbeeld:
– Bankwerken
– Besturingstechniek 
    – pneumatiek
    – elektro
    – hydrauliek
    – PLC-technieken
– Monteren en stellen (motoren en machinedelen uitlijnen en afstellen)
– Assemblage van mechanische, elektrotechnische componenten
– Meten en elektrische circuits
– Storing zoeken (in diverse mechatronische systemen)

Stage:
De helft van de opleiding bestaat uit stageperioden van 10 weken. Op deze manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die de verschillende bedrijven te bieden hebben. Het uiteindelijke doel is dat jij een goede keus maakt om je na deze opleiding verder te kunnen ontwikkelen in een richting die jij leuk vindt.
Wij zoeken altijd naar een goede match tussen jou en het bedrijf. Dat houdt in dat we selecteren op de wens van jou en dat van het bedrijf. We kunnen daarbij bedrijven aanspreken uit de machinebouw, onderhoudsafdelingen, elektrotechnische afdelingen maar ook bedrijven uit de landbouwmechanisatie of installatietechniek. 

Toekomstmogelijkheden:
Na het behalen van je diploma monteur mechatronica kun je doorstromen naar de twee jarige niveau 3 opleiding eerste monteur mechatronica of je kunt gaan werken

Contact opnemen