Cursus lascoördinator (EWCP-B) start 7 september 2023

18 april 2023 door in Geen categorie

De cursus EWCP-B, die voorheen RWC-B werd genoemd, is bedoeld om mensen met een specifieke werkervaring aanvullende kennis op te laten doen, om als lascoördinator level Basic te kunnen functioneren.

Vanuit de norm EN 1090-2 wordt voor het (smelt)lassen van staal verwezen naar de EN-ISO 3834 (kwaliteitseisen voor smeltlassen van metalen) afhankelijk van de uitvoeringsklasse, deel 2,-3 of -4.
In EN-ISO 3834 wordt voor de taken en verantwoordelijkheden van de lascoördinator verwezen naar EN-ISO 14731 en hierin zijn voor het kennisniveau aanbevelingen opgenomen.

In de EN-ISO 14731:2019 zijn er geen verwijzingen meer naar de IIW opleidingen. Echter voor de EN 1090 heeft het EWF alleen voor uitvoeringsklasse 2, twee opleidingen conform de EN 1090-2 ontwikkeld:
1) EWCP level Basic (RWC-B) en

2) EWCP level Specific (RWC-S).

Niveau B is om medewerkers op basis van een jarenlange ervaring in de gelegenheid te stellen om als lascoördinator volgens de EN 1090 binnen een bedrijf werkzaam te zijn. Bij niveau B (basic) blijft het theoretische werkgebied beperkt tot en met materiaal S355 t/m 25 mm (kop en voetplaten t/m 50 mm).
Niveau S (specific) is opgezet voor medewerkers met een IIW IWS certificaat en een jarenlange ervaring. De opleiding bestaat uit 3 modules en is omschreven in de Guideline (EWF 652-11):
Als AT Techniekopleidingen zijn wij door het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) beoordeeld als erkende opleidingsinstelling voor het geven van deze Europese opleidingen.

Het is van belang nadrukkelijk aan te geven dat de kennis van de lascoördinator binnen het FPC (rekening houdend van uitvoeringsEuroklasse (EXC), materiaalsoort- en dikte, van belang is). Het gaat dus niet om een diploma of certificaat. Uiteraard is met een certificaat of diploma gemakkelijker het kennisniveau van de lascoördinator aantoonbaar te maken bij een audit voor de EN 1090-1. Indien de kennis van de lascoördinator niet aantoonbaar gemaakt kan worden met diploma’s of certificaten zal de lascoördinator aan de tand worden gevoeld over zijn kennisniveau door middel van het afnemen van een professioneel interview.

Bij voldoende deelname, start de cursus op donderdag 7 september 2023. Waarvan 9 lesdagen en 2 seminardagen.
Kosten voor deze cursus bedragen €2795,- p.p. excl. BTW
Direct aanmelden voor deze cursus, kan hier!

Check voor de vergoedingsmogelijkheden het opleidings- en ontwikkelingsfonds van uw brancheorganisatie.
Let op: OOM vergoeding moet voor start van de cursus worden aangevraagd.

Wil je hierover meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen