Lascoördinator (EWCP) level Basic

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als lascoördinator, dan is het behalen van het EWCP-B diploma volgens EN1090-2 level Basic een belangrijke stap om je vaardigheden en expertise te bewijzen. Deze opleiding wordt gegeven volgens de richtlijnen van het European Welding Federation (EWF) guideline 652-11 en wordt afgesloten met een examen, afgenomen door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Tijdens deze opleiding leer je alles over de verschillende lasprocessen en lasmethodes, het gebruik van lasapparatuur, het lezen van technische tekeningen en het interpreteren van lasprocedures. Je krijgt een grondige kennis van de materialen die gebruikt worden in de lasindustrie, evenals van de verschillende lasverbindingen en hun eigenschappen.

Daarnaast leer je tijdens deze opleiding hoe je een lasproject moet coördineren en hoe je de kwaliteit van het laswerk kunt waarborgen. Je krijgt inzicht in de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van een lasverbinding.

Als je slaagt voor het examen en het EWCP-B diploma hebt behaald, dan heb je een belangrijk bewijs van je vaardigheden en expertise op het gebied van lascoördinatie. Dit diploma is erkend in de hele EU en kan je helpen bij het vinden van een baan in de lasindustrie.

Al met al is de opleiding tot lascoördinator EWCP-B, EN1090-2, level Basic, volgens EWF guideline 652-11 een uitstekende keuze als je een carrière wilt beginnen in de lasindustrie. Door deze opleiding te volgen en het diploma te behalen, vergroot je niet alleen je kansen op de arbeidsmarkt, maar ontwikkel je ook de kennis die nodig is om succesvol te zijn als lascoördinator.

Informatie cursus EWCP (European Welding Coordination Personnel) 

Bij voldoende deelname, start de cursus in 12 september 2024. Er zijn 9 lesdagen en 2 seminardagen.
Aanvang lessen om 13.30 uur, einde ± 19.30 uur.

Kosten voor de cursus en seminar bedragen € 3.195,- excl. BTW.

De lesboeken, een schrijfblok en schrijfmateriaal ontvang je de eerste dag bij aanvang van de les. Lesmaterialen, koffie/thee en een warme maaltijd zijn inbegrepen.
Voor het tussentijds- en eindexamen word je uitgenodigd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) op een externe (nog nader door het NIL te bepalen) datum en locatie.
De kosten van het examen worden direct door het NIL aan u gefactureerd. Het eindexamen is zowel mondeling als schriftelijk.

Wil jij je inschrijven, klik dan hier om je aanmelding in te vullen.

Vergoedingen
Vergoedingen voor deze cursus kunnen worden aangevraagd bij het eigen opleidingsfonds. Voor OOM valt dit onder de persoonlijke trainingstoelage en voor A+O valt dit onder het persoonlijk opleidingsbudget.

Voor vragen kun je contact opnemen met:
Robert Smits, coördinator bedrijfsopleidingen (06-22320500).

Contact opnemen