Zij-instroom algemeen

Zou je een technisch beroep uit willen oefenen, maar heb je geen geschikt technisch diploma of technische vaardigheden?

De maakindustrie in de Achterhoek en Liemers heeft veel behoefte aan technische vakmensen. Vergrijzing van de regio leidt tot een hoge uitstroom van vaktechnisch personeel en een krimpende bevolking leidt naar een lagere instroom. Maar de vraag naar geschoold technisch personeel groeit.

Mocht je willen omscholen naar een technisch beroep…. Nu zijn er mogelijkheden!

Ook mensen die niet direct een technische achtergrond hebben, kunnen zich ontwikkelen tot bekwame vakmannen of -vrouwen. Of je een goede medewerker bent, hangt immers niet alleen af van je technische kennis. Dat heeft ook te maken met je persoonlijkheid en de ervaring die je de afgelopen jaren in andere banen hebt opgedaan.

Werkgevers staan open voor deze groep werkzoekenden.

Voor mensen die zich willen laten omscholen naar een (metaal)technisch beroep bieden we diverse mogelijkheden voor omscholing.

Je wordt middels een korte, intensieve scholing voorbereid op het werken in de metaalindustrie. Wanneer je aan het werk bent in een metaalbedrijf is er vaak de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen tot een volwaardig vakman of -vrouw.

In samenwerking met diverse partners bieden wij  zij instroom opleidingen aan in de vakgebieden die we ook in de reguliere  technische MBO opleidingen uitvoeren.

Hieronder worden een aantal opleidingen benoemd.

Verspanende technieken:
-CNC operator draaien of frezen

Metaalbewerking:
-Lasser, MIG/MAG of TIG
-Constructiewerker/lasser
-Plaatwerker/ CNC kanter
-Lasrobot-operator/-programmeur

Elektrotechniek
-Kast- en panelenbouwer

Heb je interesse? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Contact opnemen