WORKSHOP: MAG lassen: STT, CMT, Cold Arc en hun toepassingen

MIG/MAG lassen is door zijn universele inzetbaarheid bij verschillende materiaalsoorten, naadvormen en lasposities een van de meest toegepaste smeltlasprocessen. Nieuwe procesvarianten helpen bovendien om de technische beperkingen die het conventionele MIG/MAG lassen stelt, te overwinnen. Vooral de wil om de lassnelheid te verhogen, de warmte-inbreng te verlagen en het proces beter te beheersen, zijn de voornaamste drijfveren van fabrikanten in de ontwikkeling van deze varianten.

Om wat meer bekendheid aan deze processen en hun toepassingen te geven organiseren we een aantal workshops waarin we de diverse varianten van het MAG proces de revue laten passeren.

Vanuit een neutraal standpunt geven we uitleg over de grondgedachte van de diverse (gemodificeerde) MIG- en MAG lasprocessen.

In de eerste workshop gaan we het hebben over STT, CMT, Cold Arc en soortgelijke gestuurde lasprocessen en het boogsolderen.
We gaan in op het principe van deze geregelde MIG/MAG lasprocessen en de diverse varianten hiervan. Ook het boogsolderen en de mogelijkhedenkomen deze morgen aan bod.
Deze morgen beginnen we met een theoriedeel waarin het e.e.a. wordt uitgelegd en besproken vervolgens gaan we de praktijk in en worden de processen en hun toepassingen gedemonstreerd.

Mocht je dit interessant vinden voor jou of één van je collega’s kom dan naar deze workshop op woensdag 22 juni a.s. van 9.00 – 12.00 uur. Meld je hier aan.

Kosten voor deze workshop bedragen €175,- excl. BTW p.p. (lidbedrijven ontvangen 10 % korting)
De deelnemer ontvangt na afloop van deze workshop een bewijs van deelname.
Daarnaast levert deze workshop punten op voor het verlengen van het kadercertificaat.

Check voor de vergoedingsmogelijkheden het opleidings- en ontwikkelingsfonds van uw brancheorganisatie.  Let op: OOM vergoeding moet voor start van de cursus worden aangevraagd.

Wil je hierover meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen