WORKSHOP: Lasaanduidingen volgens NEN EN ISO 2553:2019

26 april 2021 door in Geen categorie

Na een succesvolle eerste sessie zal vrijdag 18 juni de workshop lasaanduidingen nogmaals starten!
Op basis van NEN EN ISO 2553:2019 hebben we een workshop ontwikkeld voor het toepassen van lasaanduidingen op tekening. In deze internationale norm is vastgelegd hoe we lasaanduidingen op tekeningen dienen weer te geven.

Lassymbolen zijn een heel nuttig middel om de ontwerpeisen van de engineering door te geven naar de werkvloer. Het is van essentieel belang dat de regels van de toegepaste norm correct worden toegepast door de engineers. Het is natuurlijk eveneens van groot belang dat het personeel op de werkvloer in staat is alle details van de lassymbolen op de juiste wijze te lezen en deze toe te passen.

Dit kan worden bereikt door één norm toe te passen die in het gehele bedrijf wordt gebruikt. Ook moeten de engineers de behoeften van de “eindgebruiker”, in dit geval de lasser, lascoördinator, lasinspecteur en de lasingenieur onderkennen en er rekening mee houden, om kostbare fouten als gevolg van misinterpretatie te voorkomen.

Lasaanduiding op tekeningen zijn vaak de ontbrekende schakel en zijn erg belangrijk, met name wanneer laswerkzaamheden (internationaal) uitbesteed worden.
Training van alle personeel in het juiste gebruik van lassymbolen speelt een belangrijke rol in deze communicatie.

Tijdens de workshop gaan we systematisch door de norm. Aan de hand van diverse voorbeelden zien we hoe lasaanduidingen kunnen worden gebruikt op tekeningen. Uiteraard kunnen in deze interactieve workshop ook andere lastechnische aspecten aan bod komen die een bijdrage kunnen leveren om te komen tot een weloverwogen keuze voor een goede lasaanduiding en lasverbinding.

Mocht je dit interessant vinden voor jou of één van je collega’s meld je dan aan voor deze workshop
op vrijdag 18 juni a.s. van 8.30 – 12.00 uur.

Aanmelden kan via onze website, klik hier! Of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op!

Contact opnemen