Start cursus lascoördinator februari 2020

15 oktober 2019 door in Geen categorie

De cursus EWCP-B, die voorheen RWC-B werd genoemd, is bedoeld om mensen met een specifieke werkervaring aanvullende kennis op te laten doen, om als lascoördinator level Basic te kunnen functioneren.

Vanuit de norm EN 1090-2 wordt voor het (smelt)lassen van staal verwezen naar de EN-ISO 3834 (kwaliteitseisen voor smeltlassen van metalen) afhankelijk van de uitvoeringsklasse, deel 2,-3 of -4.
In EN-ISO 3834 wordt voor de taken en verantwoordelijkheden van de lascoördinator verwezen naar EN-ISO 14731 en hierin zijn voor het kennisniveau aanbevelingen opgenomen die verwijzen naar de IW-S, -T en –E opleidingen.

Dit zijn 1- of 2 jarige trajecten!

Daarom heeft het EWF alleen voor uitvoeringsklasse 2, twee (kortere) opleidingen conform de EN 1090-2 ontwikkeld:
1) EWCP level Basic (RWC-B) en

2) EWCP level Specific (RWC-S).

Niveau B is om medewerkers op basis van een jarenlange ervaring in de gelegenheid te stellen om als lascoördinator volgens de EN 1090 binnen een bedrijf werkzaam te zijn. Bij niveau B (basic) blijft het theoretische werkgebied beperkt tot en met materiaal S355 t/m 25 mm (kop en voetplaten t/m 50 mm).
Niveau S (specific) is opgezet voor medewerkers met een IIW IWS certificaat en een jarenlange ervaring. De opleiding bestaat uit 3 modules en is omschreven in de Guideline (EWF 652-11):
Als AT Techniekopleidingen zijn wij door het NIL(Nederlands Instituut voor Lastechniek) erkend voor het geven van deze opleidingen.

Het is van belang nadrukkelijk aan te geven dat de kennis van de lascoördinator binnen het FPC (rekening houdend van uitvoeringsklasse (EXC), materiaalsoort- en dikte, van belang is). Het gaat dus niet om een diploma of certificaat. Uiteraard is het met een certificaat of diploma gemakkelijker het kennisniveau van de lascoördinator aantoonbaar te maken bij een audit voor de EN 1090-1. Indien de kennis van de lascoordinator niet aantoonbaar gemaakt kan worden zal de lascoordinator aan de tand worden gevoeld over zijn kennisniveau door middel van het afnemen van een professioneel interview.

Informatie cursus EWCP (European Welding Coordination Personnel) voorheen (RWC)

Bij voldoende deelname, start de cursus op donderdag 13 februari 2020. Waarvan 9 lesdagen en 2 seminardagen.
Aanvang lessen om 14.00 uur, einde ± 20.00 uur.

Kosten voor de cursus en seminar bedragen € 2.450,- excl. BTW.

De lesboeken, een schrijfblok en schrijfmateriaal ontvangt u de eerste dag bij aanvang van de les. Lesmaterialen, koffie/thee en een warme maaltijd zijn inbegrepen.
Voor het tussentijds- en eindexamen wordt u uitgenodigd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) op een externe (nog nader door het NIL te bepalen) datum en locatie.
De kosten van het examen worden direct door het NIL aan u gefactureerd. Het eindexamen is zowel mondeling als schriftelijk.

Wilt u zich inschrijven, klik dan hier om uw aanmelding in te vullen.

Vergoedingen
Vergoedingen voor deze cursus kunnen worden aangevraagd bij uw eigen opleidingsfonds. Voor OOM valt dit onder de persoonlijke trainingstoelage en voor A+O valt dit onder het persoonlijk opleidingsbudget.

Voor vragen kunt u contact opnemen met;
Robert Smits, coördinator bedrijfsopleidingen (06-22320500).

Contact opnemen