Lasrobotcursussen

Sinds januari 2013 beschikken wij over onze Panasonic G3 lasrobot. Door de samenwerking met Valk Welding hoeven medewerkers van metaalbedrijven in de Achterhoek en Liemers geen lange afstanden meer af te leggen voor om- her- en bijscholing voor deze hightech lastechniek.

We beschikken over het volledige lesmateriaal en kunnen alle cursussen aanbieden welke door Valk Welding worden aangeboden. Door deze samenwerking zijn wij in staat om LBO-ers en MBO-ers op te leiden in de regio waar ze nodig zijn.
Onze instructeurs komen uit het bedrijfsleven en zijn fulltime bezig met het programmeren, zowel online als offline.

Operatorscholing
De operator leert tijdens deze cursus op een veilige manier met de robot te werken en leert eenvoudig storingen, die tijdens de productie ontstaan, te verhelpen.
Cursusduur: 8 uur
Aantal deelnemers: minimaal 2 maximaal 4
Vooropleiding: geen voorkennis nodig

Basisscholing online programmeren
In deze cursus leert de cursist met de robot te werken zodat zelfstandig programma’s kunnen worden gemaakt. De cursus begint met een globale introductie van de robot. Vervolgens leert de cursist hoe je stap voor stap een programma kunt maken aan de robot, hoe je dit controleert en vervolgens kunt aanpassen. Tevens wordt er aandacht besteed aan eenvoudige onderhoudswerkzaamheden.
Cursusduur: 24 uur
Aantal deelnemers: minimaal 2 maximaal 4
Vooropleiding: geen voorkennis nodig, affiniteit met machines is een pre.

Gevorderdenscholing programmeren
Deze cursus s bedoeld voor robotprogrammeurs die de basiscursus hebben gevolgd en die sindsdien regelmatig met de robot werken. De kennis die tijdens de basisscholing is opgedaan wordt opgefrist. Met de kennis die nu bij de robotprogrammeur aanwezig is, wordt gewerkt aan oplossingen voor veel voorkomende programmeerproblemen.
Cursusduur: 16 uur (afhankelijk van het aantal te behandelen punten)
Aantal deelnemers: minimaal 2 maximaal 4
Vooropleiding: kennis van programmeren en/of basisscholing online programmeren

Optiescholing
Deze cursus is bedoeld voor robotprogrammeurs die de basiscursus hebben gevolgd. In het scholingsprogramma komen punten aan bod die van belang zijn voor het bedienen van een specifieke installatie, met extra opties zoals het tactiel zoeksysteem, externe assen etc.
Cursusduur: 8 uur
Aantal deelnemers: minimaal 2 maximaal 4
Vooropleiding: kennis van programmeren en/of basisscholing online programmeren

Wilt u meer informatie over de cursusmogelijkheden of heeft u een andere vraag, neem dan contact op met onze coördinator bedrijfsopleidingen.

Contact opnemen