Lasaanduidingen volgens EN ISO2553:2019

Algemeen:
Het aangeven van de lasaanduidingen op de tekening is belangrijk om het product op de juiste manier te lassen. Voor zowel de engineer en werkvoorbereider als de lasser is de kennis over de lasaanduidingen van grote invloed op het eindresultaat.
Lassen is een dure bewerking en bepaalt voor een groot deel de kostprijs. Door lasaanduidingen juist toe te passen kunnen extra kosten door fouten en onduidelijkheden voorkomen worden.
Omdat steeds meer bedrijven internationaal werken is het belangrijk om een eenduidige manier te gebruiken voor het aanduiden van lassen op tekeningen.

Inhoud van de workshop:
Voor het weergeven van lasaanduidingen zijn er richtlijnen/normen opgesteld. Richtlijnen voor de symbolische weergave van las- en soldeerverbindingen op tekeningen zijn vastgelegd in de NEN-EN-ISO 2553. Deze norm kent 2 systemen van aanduidingen; systeem A, gebaseerd op ISO2553:1992 en systeem B, gebaseerd op de standaarden die worden toegepast in de landen rondom de stille oceaan, met name AWS.

Tijdens de workshop van een halve dag worden de las aanduidingen volgens systeem A en de toepassing hiervan in een interactieve sessie uitgelegd en besproken.

Afsluiting:
De deelnemer ontvangt na afloop van de workshop een bewijs van deelname.

Kosten:
€ 175,- p.p. excl. BTW

Contact opnemen