Heftruckcertificaat

Wanneer medewerkers binnen een organisatie heftrucks besturen, is de werkgever verplicht te zorgen dat heftruckbestuurders een “deugdelijke” instructie hebben gekregen om veilig met een heftruck om te kunnen gaan. is een heftruckcertificaat niet wettelijk verplicht of nodig. Een heftruckcertificaat bewijst heel duidelijk dat er een deskundige opleiding is geweest. Er mag dus niet zomaar gereden worden op een gevaarlijke machine als een heftruck. Let dus altijd op de geldigheid van een heftruckcertificaat. Indien een heftruckcertificaat is verlopen, is het verplicht om dit heftruckcertificaat te verlengen. Een certificaat voor de heftruck heeft een geldigheid van 5 jaar.

Cursusinhoud
Deze basisopleiding voor het heftruckcertificaat is specifiek geschikt voor medewerkers die nog geen enkele ervaring in het besturen van een heftruck hebben. Gestart wordt met een theoriedeel, dat afgesloten wordt met een toets. Vervolgens wordt met verschillende opdrachten de cursist in de praktijk aangeleerd hoe de heftruck bestuurd dient te worden.
Aan het eind van de opleiding kan de cursist veilig en verantwoord met de heftruck rijden en behaalt een officieel heftruckcertificaat met een geldigheid van 5 jaar.

Contact opnemen