Constructie- en Plaattechnoloog BBL 4

Constructie- en Plaattechnoloog BBL4

Profiel van een Constructie- en Plaattechnoloog BBL4
– Ben jij klaar met je niveau 3 allround constructiewerker of allround plaatwerker opleiding?
– Wil jij je verder ontwikkelen, verdiepen en specialiseren binnen het vakgebied?
– Ben jij een kartrekker als het gaat om nieuwe technieken aandragen en productie optimalisatie?
– Wil jij input aanleveren bij de voorbereiding, planning en uitvoering van productiewerkzaamheden?
– Wil jij verantwoordelijk worden voor het organiseren van mensen en middelen, begeleiding van je collega’s en advisering van de klant over de maakbaarheid van specifieke producten?
– Kun jij zelfstandig werken en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van je eigen werk?
– Kun jij leiding ontvangen en verantwoording afdragen aan je directe leidinggevende?
– Ben jij gemotiveerd om te gaan werken met actuele (bedrijfs)projecten?

De opleiding 
De opleiding constructie- en plaattechnoloog duurt twee jaar en gaat verder waar de opleiding allround constructie- of plaatwerker ophoudt. Als constructie- en plaattechnoloog ben je de schakel tussen de werkvloer en de engineering. Je werkt net zoveel met je handen als met je hoofd. Je leert meer over de verschillende machines, bedrijfskunde, materiaaleigenschappen en je wordt opgeleid tot specialist op de werkvloer, met doorgroeimogelijkheden. Voor deze opleiding is door Graafschap College, AT Techniekopleidingen en diverse werkgevers een opleidingsvariant ontwikkeld, waarbij projectmatig gewerkt wordt. Vanuit een geheel project wordt ingezoomd op een puzzelstukje, waarbij de theorie en praktijk afwisselend in elkaar overlopen en gekoppeld zijn aan het project. De kracht ligt in de afwisseling en het feit dat binnen de lesdag vrijwel alle kwalificaties worden ondervangen.

Programma
Deze twee jarige opleiding bevat acht periodes van tien weken, waarbij je per week een hele dag (8.00 – 20.00 uur) les hebt, de overige vier dagen ben je aan het werk bij je bedrijf.
Deze dag is een combinatie van theorie en praktijk, in de vorm van projecten. Naast de projecten wordt er ook veel aandacht besteed aan automatisering en robotisering, denk hierbij o.a. aan programma’s als SolidWorks, Tekla, Radan, Radan Logistics, Radan DNC, Radnest, Radbend en Delfoi.
Bedrijven/ werkgevers mogen zelf ook projectideeën aandragen.

Toekomstmogelijkheden
Na het behalen van je diploma constructie- en plaattechnoloog niveau 4 is het mogelijk om door te gaan richting het HBO of je kunt aan het werk.

Instroom
Een afgeronde niveau 3 opleiding in de metaaltechniek (allround constructiewerker, allround plaatwerker).
De opleiding sluit ook goed aan voor medewerkers die hun opleiding enkele jaren geleden hebben afgerond en een aantal jaar werkervaring hebben opgedaan.