Assistent Installatie- en Constructietechniek (Entree)

Algemeen

Als Assistent Installatie- en Constructietechniek (Entree), assisteer je de metaalbewerker bij het maken van verschillende constructie voor o.a. bruggen, gebouwen en zware transportmiddelen.
Binnen het bedrijfsleven werk je vaak in een uitvoerende rol en sta je onder toezicht van een leidinggevende. Je voert hoofdzakelijk eenvoudige productiewerkzaamheden uit aan het productieproces. Daarbij maak je gebruik van uiteenlopende eenvoudig te bedienen apparatuur. In afwijkende situaties schakel je een collega of leidinggevende in.

De opleiding

Tijdens je opleiding leer je met verschillende materialen onderdelen te maken zoals staal, aluminium en rvs. Deze materialen bewerk je met verschillende technieken, met zowel verspanende als niet-verspanende bewerkingsmethoden.
Verspanende bewerkingen zijn boren, ruimen, tappen, schuren en slijpen. Niet-verspanende bewerkingen zijn snijbranden, plasma snijden, knippen, kanten en buigen. Als alle losse onderdelen gereed zijn, moeten deze soms ook worden samengesteld tot een constructie.
Tijdens de opleiding krijg je ook lassen (theorie en praktijk) waarmee er uiteindelijk een landelijk erkend NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) diploma kan worden gehaald. Met deze laskennis ben je in staat om onderdelen samen te stellen.

Ass. operator productietechniek

Stage

De opleiding bestaat uit vier perioden van 10 weken. Gedurende het hele schooljaar krijg je 1 dag in de week theorie van de docenten van het Graafschap College bij  Anton Tijdink Techniekopleidingen. De eerst 10 weken van de opleiding ben je gedurende 4 dagen aan het werk in de praktijk. Na deze 10 weken ga je op lintstage naar een van de aangesloten lidbedrijven. Je loopt hier 15 weken voor 2 dagen in de week stage.

Toekomstmogelijkheden

Na het afronden van je Entree opleiding  niveau 1 is het mogelijk om door te gaan richting een niveau 2 opleiding binnen Anton Tijdink Techniekopleidingen of aan het werk te gaan.